Tinne

Ik ben Tinne, paardengek en mama van 2 fantastische kinderen.

Al van jongs af aan ben ik gebeten door de paardenmicrobe. Vanaf de lagere school ben ik ruiter geweest in de LRV. Elke dag trainen om in het weekend op wedstrijd te gaan, wat een feest was dat!

Na mijn studies werd werk en gezin moeilijker te combineren met het paardrijden waardoor ik een pauze heb ingelast.

Nu de kinderen groter worden en zelf ook volop de microbe te pakken hebben, werd het tijd om zelf ook terug aan de slag te gaan.

Tijdens mijn opleiding Orthopedagogie werd het duidelijk dat ik ook graag iets wil betekenen voor mensen die het moeilijker hebben in deze maatschappij. Vandaar dat ik me wil toeleggen op de activiteiten rond het paardrijden zoals de kampen, feestjes, individuele begeleidingen op maat die voor iedereen haalbaar moeten zijn.

Leen

Hallo, mijn naam is Leen, ik ben de mama van Kaat en Thijs.

Na lang aandringen mocht ik van mijn ouders op 10 jarige leeftijd gaan paardrijden in een manege te Wechelderzande. Wat een fantastische tijd was dit toch!
Van het 1 kwam het ander en een jaartje later kreeg ik eindelijk mijn eigen pony.

Samen met mijn buurmeisje brachten wij uren door bij onze ponies, mijn ouders hadden hiervoor geen tijd dus trokken wij helemaal alleen onze plan. Veel geleerd en een leuke tijd beleefd in de lokale LRV club.

Door de studies verpleegkundige had ik minder tijd om voor mijn paard te zorgen dus ben ik er enkele jaren tussenuit geweest.

Ondertussen kreeg mijn dochter Kaat de microbe te pakken en begon het bij mij ook terug te kriebelen.

En is niets leuker om uren door te brengen in de stal bij de paarden, het is een passie die je nooit meer kwijtgeraakt.

Daarom kregen we het idee om deze passie te delen met andere mensen.
Beiden werkzaam in de zorgsector en een grote affectie met paarden.

Kaat

Hallo, ik ben Kaat, geboren in 2003. Ik rijd al paard vanaf mijn 6 jaar.

Bijna wekelijks ga ik op jumping met mijn paarden, Chacco en Oneaux. Ik neem deel aan wedstijden van de VOR, LRV en onlangs een internationale wedstrijd.

Elke week krijg ik een spring en dressuurles. Deze kennis breng ik dan ook graag over aan de kinderen die les bij mij volgen. Ik leg de lat vaak heel hoog voor mezelf waardoor ik het ook heel belangrijk vind dat mijn leskinderen telkens iets bijleren.

Louis

Hallo, ik ben Louis. Ook ik ben geboren in 2003 en rijd al paard van mijn 8 jaar. Ik had het paardenvirus al van toen ik geboren werd, heb het nooit opgegeven en kijk waar ik nu sta. Zo een mooie kans om kinderen te leren paardrijden en alles bij te leren. Die kans grijp ik natuurlijk met beide handen.

Voor de rest rijd ik enkele paarden in de stal, enkele dagen per week. Zelf ben ik ook leider in de KLJ en weer ik wel het een en ander van hoe met kinderen om te gaan, dit vind ik ook echt heel leuk om te doen.

In de lessen vind ik het belangrijk dat ze veel plezier hebben maar ook dat ze een goede basis hebben om daarop verder te bouwen. De basis is het allerbelangrijkste. Dit leer ik dan de ruitertjes dan ook met alle plezier en geduld. Iedereen op zijn of haar tempo. Echt genieten is het wanneer we allemaal samen plezier hebben om en rond de paarden.

Kristy

Hoi, ik ben Kristy. Geboren in 2003. Ik loop al heel mijn leven tussen de paarden. Mijn ouders hebben van toen ik heel jong was altijd kleine shetlanders gehad. Maar ik heb pas echt op mijn 10 jaar leren paardrijden. Dan heb ik mijn eerste eigen paardje, Nimbo gekregen.

We hebben samen een jaaropleiding over het balanced horsemanship gevolgd. Nu volgen we nog maandelijks een les bij mijn instructeur.

Ik leer graag mijn ruitertjes op een rustige en positieve manier omgaan met de paarden. Ook voor het rijden vind ik het heel belangrijk dat ze het goed aanleren, vertrouwen krijgen in zichzelf en het paard. Zodat zowel de ruiter als het paard er plezier aan beleven. Daar haal ik voldoening uit.